AVV (3de graad)

AUDIOVISUELE VORMING

WIE KIEST VOOR DEZE AFDELING?

Een leerling met zin voor creativiteit en originaliteit, die gaat voor een brede algemene theoretische en artistieke vorming. Je wil creatief denken en je boodschap artistiek verwoorden in een eigen audiovisuele taal. Je schrikt niet terug voor een sterk aanbod wetenschappen, wiskunde en kunsttheorie.

De logische vooropleiding is de 2de graad Audiovisuele vorming, maar je kan ook instromen vanuit andere kso-, aso- of tso-richtingen, met extra ondersteuning voor de kunstvakken.

WAT BIEDT DEZE AFDELING?

Je leert met een kritisch oor luisteren en een kritisch oog kijken naar de (audiovisuele) wereld. Je krijgt een totaalpakket van foto, video, audio en nieuwe digitale technieken. In de vakken audiovisuele vorming foto & imaging, video en montage en technologie krijg je intellectuele, artistieke en praktische opdrachten. Je werkt er met hedendaagse mediatoepassingen zoals digitale audio- en videomontage, digitale fotobewerking en website-ontwikkeling. Je ontwikkelt een kritische kijk op de media via bestaande of eigen mediaproducties. Je leert de beeldtaal gebruiken en functie van de vorm en inhoud van de opdracht. Tegelijkertijd leer je zelfstandig plannen en organiseren en jezelf evalueren en bijsturen.

VERDERE STUDIEMOGELIJKHEDEN

Academische Bachelor en Master aan de universiteit:

  • in de studiegebieden van geschiedenis, kunstwetenschappen, moraal en wijsbegeerte, sociale wetenschappen.

Academische Bachelor en Master aan de hogescholen:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: animatiefilm, film, televisie-film, radio, communicatie- en multimedia-design, schrijven, documentaire, fotografie, grafisch ontwerp, multimediale vormgeving...;
  • in het studiegebied muziek en podiumkunsten: drama.

Professionele Bachelor:

  • in het studiegebied industriële wetenschappen en technologie: audiovisuele technieken, grafische en digitale media, modetechnologie, multimedia- en communicatie-technologie;
  • in de studiegebiedenonderwijs en sociaal-agogisch werk.

LEERLINGENWERK

Klik hier voor enkele eindproducten video door de leerlingen: