BV (3de graad)

BEELDENDE VORMING

WIE KIEST VOOR DEZE AFDELING?

Een creatieveling die zich zowel artistiek als breed algemeen wil vormen. Je hebt een min of meer uitgesproken beeldende aanleg en talent voor tekenen.

De logische vooropleiding is de 2de graad Beeldende vorming, maar je kan ook instromen vanuit andere kso-, aso- of tso-richtingen, met extra ondersteuning voor de kunstvakken.

WAT BIEDT DEZE AFDELING?

Je werkt aan artistieke projecten. Je leert waarnemen en gebruikt diverse beeldende uitdrukkingsmiddelen, materialen en technieken. De projecten zijn theoretisch sterk onderbouwd. Je leert een beeld samenstellen door middel van compositie, kleur en vorm. Ook ruimtelijk werk je met diverse materialen. De beeldende middelen, technieken en materialen vormen steeds een geheel in relatie tot de inhoud. Je bestudeert de beeldende middelen, de wereld en de omgeving en gaat daarbij ook de confrontatie met jezelf aan.

VERDERE STUDIEMOGELIJKHEDEN

Academische Bachelor en Master aan de universiteit:

  • in de studiegebieden van geschiedenis, kunstwetenschappen, moraal en wijsbegeerte, sociale wetenschappen.

Academische Bachelor en Master aan de hogescholen:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: animatiefilm, film, televisie-film, radio, schrijven, documentaire, grafisch ontwerp, multimediale vormgeving, juweelontwerp en edelsmeedkunst, mode, vrije kunsten...

Professionele Bachelor:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: beeldende vorming;
  • in het studiegebied industriële wetenschappen en technologie: grafische en digitale media, modetechnologie, multimedia- en communicatietechnologie;
  • in de studiegebieden onderwijs en sociaal-agogisch werk.