VBK (3de graad)

VRIJE BEELDENDE KUNST

WIE KIEST VOOR DEZE AFDELING?

Een creatieve leerling met oog voor artistieke expressie. Je bent bezeten door tekenen. Je wil zo je totale persoonlijkheid ontwikkelen en tot uiting brengen in je beeldend werk. Daarbij vertrek je steeds vanuit je eigen leefwereld.

De logische vooropleiding is beeldende en architecturale kunsten, maar je kan ook instromen vanuit andere kso-, aso- of tso-richtingen, met extra ondersteuning voor de kunstvakken.

WAT BIEDT DEZE AFDELING?

Als je voor deze richting kiest, zijn je voornaamste artistieke vakken waarnemingstekenen, tekenkunst, schilderkunst, beeldhouwkunst, vrije grafiek, nieuwe media en kunstinitiatie. De opdrachten vertrekken steeds van de klassieke thema’s in de kunst zoals: stilleven, landschap, (zelf)portret, de figuur...

Je creativiteit wordt in alles gestimuleerd en er is ruimte voor experiment en interpretatie. Zo kan je je eigen beeldtaal ontwikkelen.

VERDERE STUDIEMOGELIJKHEDEN

Academische Bachelor en Master aan de hogescholen:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: animatiefilm, film, televisie-film, grafisch ontwerp, multimediale vormgeving, juweelontwerp en edelsmeedkunst, mode, vrije kunsten.

Professionele Bachelor:

  • in het studiegebied audiovisuele en beeldende kunst: beeldende vorming;
  • in het studiegebied industriële wetenschappen en technologie: grafische en digitale media, modetechnologie, multimedia- en communicatie-technologie;
  • in de studiegebieden onderwijs en sociaal-agogisch werk.